روانشناسان سه عامل را باعث خوشبختی می دانند:

1.      امنیت: شامل امنیت اقتصادی نیز می شود. نگرانی از پرداخت قبض های آینده مانع احساس خوشبختی می شود. نگه داشتن مستمر سطح انتظارات در حد درآمدها از نگرانی نسبت به آینده و استرس می کاهد.

2.      روابط: چه از نوع دوستانه و چه از نوع عاشقانه، هر یک تأثیر شگرفی بر لذت بردن از زندگی و رضایت خاطر فرد می گذارد.

3.      تجربیات: خاطرات خوش و تجربیات در ذهن انسان باقی می مانند، اما خاطره ی خرید کالاها به سرعت فراموش می شوند.

این سه مورد، ستون های خوشبختی شما هستند، پس آنها را به خاطر بسپارید تا زندگی خوشی داشته باشید، حتی اگر درآمد محدودی دارید.

توصیه های بیشتر

1.      خرید هایتان را اولویت بندی کنید. در این مطلب نخواستیم که خرید کردن را مذمت کنیم، اما اول چیزهایی را بخرید که بیشتر نیاز دارید، زندگی شما را آسان تر می کنند و از آنها بیشترین لذت را می برید.

2.      سلامت بمانید. رابطه ی مستقیمی میان احساس خوشبختی و سلامتی بدن وجود دارد، پس همیشه ورزش کنید و مراقب تغذیه ی خود باشید.

3.      خود را با دیگران مقایسه نکنید. هر چقدر هم تلاش کنید، باز هم دوستانی خواهید داشت که بیشتر از شما پول دارند و در کارشان موفق تر از شما هستند. زندگی خودتان را بکنید و اهداف خودتان را دنبال کنید.

4.      به رسانه ها توجه نکنید. رسانه های جمعی، به خصوص تلویزیون و سینما، دائماً سعی می کنند شما را قانع کنند که خوشبختی وابسته به چیزهایی است که نمی توانید تأمین کنید (ثروت زیاد). آمارهایی وجود دارند که نشان می دهند تماشای بیش از حد تلویزیون، بر میل به مادیگرایی تأثیر می گذارد.

5.      ساده باشید. با ساده کردن زندگی خود و کم کردن کالاهای دور و بر خود (و کالاهایی که می خواهید داشته باشید) راحت تر زندگی خواهید کرد.

6.      به دیگران کمک کنید. این یکی از بهترین راه های بالا بردن رضایتمندی است که به طور طبیعی در سرشت همه ی انسان ها وجود دارد.

7.      برنامه ریزی کنید. برای همه ی کارهایتان برنامه ریزی کنید تا وقت کافی برای فعالیت هایی که از انجامشان لذت می برید، داشته باشید.

8.      اهدف منطقی خود را دنبال کنید. راه خوشبختی از طریق دنبال کردن اهداف معینی پیموده می شود. این اهداف باید منطبق بر ارزش ها و علایق شما باشند و رسیدن به آنها، اثر مثبتی بر زندگی شما داشته باشد.

جمع بندی

·      1.   اگر قانع نباشید، هیچ گاه احساس رفاه نخواهید کرد.

·      2.   احساس خوشبختی وابسته به خواسته های شماست، نه داشته های شما.

·     3.  کالاها و خدماتی خریداری کنید که تجربه ی جدیدی به شما دهند و خاطره ی خوشی از آنها برای شما باقی بماند (مانند سفر کردن به همراه دوستان).

منبع:

cdn.oreilly.com/oreilly/booksamplers/your-money-tmm-sampler.pdf

http://www.getrichslowly.org/blog/2010/01/15/a-sneak-peek-at-your-money-the-missing-manual/