کارآفرینی، واژه ای که شاید برای همه ی ما مفهوم واحدی نداشته باشد. اگر به آن چه در رسانه ها و توسط دولت به عنوان کارآفرین اشاره می شود نگاه کنیم، آنها افرادی بسیار ثروتمند هستند ! زیرا هرساله در مراسمی همچون جشنواره های کارآفرینی و مراسمی مثل آن مدیران بزرگترین شرکتهای ایرانی به عنوان کارآفرین معرفی می شوند.
به هر حال در تعریف علمی، کارآفرین را کسی می دانند که متعهد می شود مخاطره های یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل نماید. یا به عبارتی دیگر کارآفرینی فرایند خلق چیز جدید با ارزش، از طریق اختصاص زمان و تلاش مورد نیاز، در نظر گرفتن ریسک های مالی، روانی و اجتماعی همراه، رسیدن به پاداشهای منتج پولی و رضایت فردی و استقلال می باشد.
به نظر می رسد این تعریف، به خوبی کارآفرین و کارآفرینی را معرفی کرده است، شاید بد نباشد بین سرمایه گذاری و کارآفرینی تفاوت قائل شویم نه آن طور که مرسوم است، صرفاً مدیران شرکتهای چند میلیاردی را کارآفرین معرفی کنیم و این ذهنیت ایجاد شود که کارآفرینی لزوماً نیازمند سرمایه گذاری چند میلیاردی است
به هر شکل در مطلبی که در ادامه آمده است، بر اساس مطلبی که درسایت Managers Blog آمده است، 7 کسب و کار کوچک خانگی را که می تواند گزینه های طلایی برای شروع کسب و کار کارآفرینان باشد را معرفی کرده ایم. البته باید توجه داشته باشید که این مطلب ترجمه است و لزوماً تمام موارد آن در ایران قابل اجرا نیست، اما به هر روی آگاهی از روندهای جهانی در این زمینه نیز خالی از لطف نیست.
در ابتدای این مطلب، نویسنده به نکته ی ظریفی اشاره کرده است، نکته ای که اتفاقاً با نیازهای کارآفرینان ایرانی نیز تطابق دارد. نویسنده معتقد است، سرمایه و مسائل مالی از مهمترین موانع پیش روی کارآفرینان است، افرادی که توانایی اجاره یا خرید محل کار را ندارند، استخدام نیروی انسانی برای آنها موثر نیست و تنها چیزی که در اختیار دارند، زمان فراوان و احتمالاً مهارت و دانش است. این کسب و کارها دقیقاً برای شما است .
از منزل منشی دیگران باشید
بسیاری از شرکتها توانایی تجهیز دفتر خود برای نیروی کار فروان برای انجام کارهای روزمره را ندارند و این اصلاً چیز عجیبی نیست. اگر شما می توانید، از منزل برخی کارها نظیر ورود داده ها، تایپ، پاسخ به تلفن، فروش تلفنی و ... را انجام دهید، این فرصت را از دست ندهید. امروز در دنیا بسیاری از افراد در حال کسب درآمد از این روش هستند، در کشورهایی مثل هند این یک کسب و کار در سطح بین المللی است تا جایی که برخی شرکتهای آمریکایی امور مربوط به پاسخ گویی تلفنی خود را در بسیاری از ساعات شبانه روز به افرادی در هند برونسپاری کرده اند. بد نیست بدانید در ایران نیز چنین کارهایی شکل گرفته و رو به رشد است.
مشاور باشید
اگر متخصص هستید و جداً شایسته هستید، این گزینه متعلق به شماست. بسیاری از افراد تحصیل کرده با تکمیل رزومه های خود موفق به پیدا کردن کار تمام وقت نمی شوند. اما اگر واقعاً تخصصی دارید، می توانید به عنوان مشاور در چند شرکت حضور داشته باشید ! البته ماهیت کار پروژه ای خواهد بود. برای شروع نیاز به سرمایه گذاری آن چنانی نیست، در سمینارها کارتهای ویزیت خود را به دیگران بدهید و از همه مهمتر، سایت خود را به سادگی راه اندازی کنید و خود را به دنیا معرفی کنید .
منبع:
http://www.managersblog.net/for-low-budget-entrepreneurs-8-easy-home-based-businesses-2/43359
برداشت آزاد خودم از این موضوع.